Türkiye’de otomotiv sektörü gelişimine katkılar sunan ve bu alanda önemli işlere imza atan OYDER, 8’inci Otomotiv Kongresi’ni 11 Nisan Çarşamba günü Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleştirecek.
 

950 YETKİLİ SATICIYI TEMSİL EDİYOR

Türkiye’deki otomotiv yetkili satıcılarını bir çatı altında toplayarak, otomotiv sektöründe ulusal ve uluslararası alanda üyelerini temsil etmeyi hedefleyen Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER), üyelerine bu anlamda yol gösterici olmak amacıyla 1989 yılında kuruldu. Otomotiv sektörü ile tüketici arasında önemli bir köprü görevi gören OYDER, 2 Aralık 2005’te yapısını geliştirmek amacıyla 29 Mart 2005’te kurulan OYD ile birleşerek tüm 3S Satıcıları tek çatı altında topladı. OYDER şu anda 950 yetkili satıcıyı 1300 plazada temsil de etmekte.
 

ÖNEMLİ İSİMLERİ AĞIRLIYOR

Otomotiv sektörü ile üretici arasındaki teması en iyi şekilde gerçekleştirme amacını kendine misyon eden OYDER, bu anlamdaki tek sivil toplum kuruluşu olma özelliğini de taşıyor.Bunların dışında otomotiv sektörünün geleceğine ve gelişimine yönelik olarak toplantı, panel, konferans ve kongreler de düzenliyor. 7 yıldır farklı konu başlıkları altında Otomotiv Kongreleri’ni başarıyla gerçekleştiren OYDER, 7’nci kongresini ‘Otomotiv Perakendeciliğinde Sadakatin Gücü’ temasıyla ulusal ve uluslararası alandan birçok önemli ismi ağırlayarak gerçekleştirdi.
 

8’İNCİ KONGRE 11 NİSAN’DA

OYDER’in son kongresinde Otomotiv Bakanlığı talebini dile getiren dönemin OYDER Başkanı Alp Gülan, bunun otomotiv sektörüne ivme kazandıracağını söyledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise otomotiv sektörünün ülke ekonomisinin gelişimine paralel olarak ilerleyen dönemlerde daha önemli gelişmeler kaydedeceğini söyledi. Her yıl 1000 kişi ve üzerindeki katılımla Otomotiv Kongresi’ni gerçekleştiren OYDER 8’inci kongresini de ‘Yeni Dönem Otomotiv Perakendeciliği’ başlığı altında 11 Nisan Çarşamba günü Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleştirecek.

Leave a Reply